Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ολυμπιακοί αγώνες



Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων αρχαίων ολυμπιονικών. Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται για να ανακαλύψετε τους ολυμπιονίκες των αρχαίων χρόνων στα αγαπημένα σας αθλήματα:
Μπορείτε να ερευνήσετε τη Βάση Δεδομένων των Ολυμπιακών Αγώνων για να ανακαλύψετε ποιος κέρδισε έναν αγώνα μια συγκεκριμένη χρονιά, και την πόλη από την οποία προερχόταν. Μπορείτε επίσης να δείτε μια γραφική αναπαράσταση των πόλεων των νικητών.

Πρώτα επιλέξτε το επιθυμητό άθλημα στο οποίο αγωνίζονταν οι αθλητές στον κατάλογο όλων των αθλημάτων, στην κορυφή. Η προεπιλογή είναι να φαίνονται όλα τα αθλήματα.

Στη συνέχεια επιλέξτε Ολυμπιάδα. Υπάρχουν δύο τρόποι να δείτε τους ολυμπιονίκες.

Ο πρώτος είναι να επιλέξετε μια συγκεκριμένη χρονιά στον χρονολογικό πίνακα αριστερά και μετά επιλέξτε 'Αποτελέσματα για μία Ολυμπιάδα'

Ο δεύτερος τρόπος να δείτε τους ολυμπιονίκες είναι να επιλέξετε κάποιο από τα τέσσερα εικονίδια των διαφόρων περιόδων των Ολυμπιακών Αγώνων. Για παράδειγμα, επιλέξτε το εικονίδιο της Κλασικής περιόδου για να δείτε τους ολυμπιονίκες της Κλασικής περιόδου.

Στην δεξιά στήλη της ιστοσελίδας έχετε και διάφορες άλλες επιλογές, όπως

σύντομη περιγραφή των μνημείων στην αρχαία Ολυμπία

ορισμένα από τα σημαντικότερα κτήρια της αρχαίας Ολυμπίας σε τρισδιάστατη απεικόνιση

τρισδιάστατη απεικόνιση του ναού του Δία στην αρχαία Ολυμπία

σύντομη αναφορά σε άλλους γνωστούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα

τον νεαρό Αρίστωνα να περιγράφει τη δική του εμπειρία από τους Ολυμπιακούς αγώνες

Καλή περιήγηση!

1 σχόλιο: